Често задавани въпроси (FAQ)

?
Какво представлява Пощенска кутия за приказки?

Пощенска кутия за приказки е литературен проект, който всеки месец провокира с различна тема. Всеки, който пожелае може да изпрати писмо на pkzaprikazki@gmail.com по темата в указания срок. Избират се десетина произведения, които се представят пред публика. Четат ги популярни личности - журналисти, писатели, музиканти, артисти и др.

?
Откога съществува Пощенска кутия за приказки?

Първото издание на Пощенска кутия за приказки беше през октомври 2010 година.

?
Конкурс ли е Пощенска кутия за приказки?

Не не е конкурс, а литературен форум. Няма „победител", първо или второ място. Прочетените автори получават подаръци, а не "награди" от нашите партньори. 

?
Кой може да изпрати текст на Кутията?

Нямаме възрастово ограничение. Не е нужно да се занимавате професионално с литература. Всеки провокиран към творчество е добре дошъл в Пощенска кутия за приказки.

?
Какъв трябва да бъде текстът, който изпращам?

Жанрово ограничение няма. Приемаме както разкази, така и есета, поезия и т.н. Препоръчваме дължината на произведението да не надвишава 3 страници А4, шрифт 12, но това не е задължително условие. Съществуват изключения.

?
Може ли да се участва с приказка без зададена от вас тема?

Най-добре е да следите месечните теми и да пишете по тях.

?
Къде да изпратя текста си?

На email: pkzaprikazki@gmail.com

?
Мога ли да пиша анонимно?

Ако това е желанието Ви, произведението Ви ще бъде представено като анонимно на четенето. Някои от авторите предпочитат да се подписват и с псевдоним.

?
Защо моят текст не е избран?

Критериите за подбор на текстовете са строго субективни. Избират се най-подходящите за четене пред публика от сътветните артисти, които са поканени да ги представят. Това не бива да ви отказва, напротив - продължавайте да пишете по предстоящите теми и да ни изпращате текстовете си. Голям процент от авторите, които са ни писали, не са били избрани от първия път.

?
Защо не представяте всички изпратени разкази по темата?

Месечно получаваме между 100 и 150 разказа. Прочитането на 10 от тях отнема близо 2 часа. С удоволствие бихме кандидатствали за Гинес, за най-дълго литературно четене със 150 разказа, но за момента амбициите ни са в по-тесни хоризонти :)

?
Видях кой ще чете и много искам конкретно един от артистите да представи моя текст. Това възможно ли е?

Бихме взели предвид желанието ви, ако ни го споделите в email-а, който ни изпращате. Все пак не можем да гарантираме, че това ще се случи. На всеки един от четящите изпращаме по два или три разказа, от които самият той/тя избира.

?
Как да разбера, че моя текст ще бъде прочетен?

След изтичането на крайният срок всички селектирани автори получават email, чрез който ги уведомяваме, че са избрани да бъдат представени. Имената им публиквуаме и на стената на Пощенска кутия за приказки в Facebook.

?
Къде и кога се провеждат изданията на Пощенска кутия за приказки?

Наш дом е Sofia Live Club. Датата на четенията всеки месец е различна, но можете да я намерите на стената ни тук. Началният час е 19:00 часа, а вратите отварят в 18:00 часа.

?
Как мога да си резервирам място за четенето?

Клубовете, с които работим, не правят резервации за нашите събития.

?
Не присъствах на четенето, а имам подарък. Как да си го получа?

В такъв случай, любезно молим да ни пишете лчино съобщение във Фейсбук или писмо на pkzaprikazki@gmail.com Подаръкът ви не се губи, можете да си го получите и след 6 месеца, стига да не е билет за концерт или друго събитие, за което трябва да се реагира своевременно.

?
Колко струва билетът за Пощенска кутия за приказки?

От месец януари 2017 г. входът за Пощенска кутия за приказки е платен и е на стойност 10 лв.

?
Колко продължава четенето?

Приблизително два часа.

?
Има много хора в клуба, не можете ли да провеждате четенията на по-голямо място?

За момента Sofia Live Club е клубът, който отговаря най-добре на изискваняита ни и предоставя нужното качество за провеждането на събитието.

?
Приемате ли покани за четения извън редовната програма на Пощенска кутия за приказки?

Да, понякога правим и извънредни четения. Можете да ни пишете и да споделите идеите си на нашия email - pkzaprikazki@gmail.com

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас