Точица тръгва на училище

„Точица тръгва на училище“ е естествено и чакано продължение на „Приключенията на принцеса Точица“ на автора Ралица Найденова, част от проекта „Пощенска кутия за приказки“.

Втората част от поредицата има за цел да разчупи стереотипите за образованието и да влюби децата в училището, променяйки нагласата и отношението им към него. Защото училището може и трябва да бъде забавно и не трябва да бъде приемано като училище-мъчилище.

Училището на Точица е привърженик на всякакви нетрадиционни методи на преподаване, които будят любопитството, развиват въображението и провокират мисленето на учениците,  като открива и развива заложбите им и успоредно с това им помага да получат практически уроци за живота (който не се живее на теория), учейки ги на самостоятелност, отговорност и толерантност.

Всяко дете обича шоколад, а той има толкова интересна история, която има на какво да ги научи. И защо децата ни да учат къде и колко жито, круши и желязна руда се добиват, а да не знаят нищичко за най-любимото им лакомство и да мислят, че идва от магазина?

Историята е изградена върху редица комични ситуации, вплетени във вълнуващи за учениците теми и всичко това поднесено с лекота на фона на дискретно подадено образователно съдържание. Откъде идва шоколадът и защо го обичаме толкова много, какъв ще бъда след 20-30 години и какъв ще е светът тогава, как се е случил Големия взрив, как се е появила нашата галактика, защо не усещаме скоростта, с която се движи Земята, любопитни и малко известни факти за Българи и Германия са само малка част от темите, върху които героите разсъждават. Елемент на хумор и изненада внасят новите приятели на Точица – Ерика и Тото, стария ѝ приятел и съветник – мъдрият дух Бофър, както и неочаквано появяващите се таласъми помощници, които съпътстват главната героиня във всяко приключение и поставят редица предизвикателства пред малките читатели.

Книгата е различна със своята интерактивност. Освен забавни ситуации сюжетът предлага и възможности за рисуване, решаване на задачи (не математически :) и справяне с предизвикателства. Подходящ подарък за деца на възраст 6-11 години.

Купи в

20,00 лв.
Характеристики
Характеристики
Корица:
Твърда
Година:
2018
Брой страници:
72
Вид:
Роман
Жанр:
Детски роман
ISBN:
978-619-90828-6-7