Приключенията на принцеса Точица

  • Автор: Ралица Найденова

Приключенията на принцеса Точица е забавна интерактивна книга за четене, рисуване и писане за деца от 6 до 9-годишна възраст.

Тази книга е различна, защото писането и рисуването са част от самата история.

Тази книга е различна, защото героите в нея задават въпроси на малките читатели, опитват се да осъществят връзка с тях и да станат приятели.

Тази книга е различна, защото превръща четенето в забавление, а не в задължение. 

 

Историята разказва за последните дни от лятната ваканция на едно изключително бъбриво и любознателно момиченце непосредствено преди седмия му рожден ден. Точица живее в замък на ул. „Точкова градина“ заедно със семейството си, готвача Лин и забавния призрак Бофър. А всичко започва в утрото на един привидно безгрижен неделен ден, когато малката Доти забелязва необичайни точици по тялото си и решава, че е омагьосана... което води до редица комични ситуации. 

 

Принцеса Точица сме аз и ти, принцеса Точица са дъщерите ни, принцеса Точица сме всички ние, преди да станем скучни възрастни.

 

„Приключенията на принцеса Точица е приказка за едно малко момиченце с невероятно въображение и чувство за хумор, което не спира да задава въпроси. Това е и историята на една майка, която пише история, за да съхрани детството на дъщеря си, за да ѝ даде отговорите на въпросите, които самата тя не е задала на майка си. В този смисъл героинята съвсем не е измислен образ, а много от диалозите и ситуациите са действителни. Точица е верен и забавен приятел, любопитен ученик и остроумен всезнайко. От нея има какво да научат и малки, и големи. Точица се вълнува от всичко в заобикалящия свят и търси чудеса дори в най-незначителните събития. В „Приключенията на принцеса Точица“ присъстват всички онези смешни, сериозни и провокативни въпроси, които малките ни наследници непрестанно задават, очаквайки отговор тук и сега.

 

Аз къде съм била, когато не съм била родена? А какво съм правила, когато не съм била родена? А труно ли е да си родител? Какво ще правя аз, когато един ден вас ви няма? Колко конски и колко слонски сили е колата? Мамо, какви са твоите суперсили? И вече ще е прекалено, ако днес поискам да ми купиш и делфин, нали? Дали храната за рибки е вкусна с кисело мляко, така като мюсли? Аз, ако съм костенурка, за колко време ще стигна от вкъщи до парка? Извънземните могат ли да рисуват? А да свирят на пиано? Как Феята на зъбките успява да събере зъбчетата на всички деца? Това са само малка част от въпросите, които вълнуват Точица.

 

„Приключенията на принцеса Точица“ е интерактивната книга игра за деца от 6 до 9-годишна възраст, в която малчуганите освен да четат, могат да пишат, рисуват, оцветяват и попълват ребуси, вплетени в самата история. В тази книга героите провокират малките читатели, като им задават въпроси. Карат ги да мислят, да имат отношение към всичко в заобикалящия ги свят, да уважават труда на другите, да обичат храната и да могат сами да си приготвят нещо полезно и едновременно вкусно, да спортуват, да се движат, да се грижат за домашен любимец и успоредно с това да фантазират, да вярват в чудеса и да умеят да се забавляват сами със себе си, да не скучаят със себе си. По този начин книгата съхранява определен момент от развитието на детето, като се превръща в албум на детството.   

 

Историята е написана от една майка, която се опитва да отговори на въпросите на дъщеря си, които самата тя никога не е успяла да зададе на своята майка. Защото всяко малко дете има нужда от отговори и от спомени, защото отговорите и спомените са опорните точки на детството, защото имаме необходимостта да помним какви деца сме били.

 

Автор на книгата е Ралица Найденова - филолог по образование и дизайнер по професия, любим женски автор от Пощенска кутия за прикази.

Купи в

 

 

20,00 лв.
Характеристики
Характеристики
Година:
2017
Брой страници:
72
Жанр:
Детски роман
ISBN:
978-619- 90828-0-5