• Начало »
 • Новини »
 • УДЪЛЖАВАНЕ НА СРОКА ЗА ПОДАВАНЕ НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА „Виж сега, моето момиче“ – кампания за финансиране на творчески проекти

УДЪЛЖАВАНЕ НА СРОКА ЗА ПОДАВАНЕ НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА „Виж сега, моето момиче“ – кампания за финансиране на творчески проекти

УДЪЛЖАВАНЕ НА СРОКА ЗА ПОДАВАНЕ НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА „Виж сега, моето момиче“ – кампания за финансиране на творчески проекти

 

Последното заглавие на издателоство Пощенска кутия за приказки „Виж сега, моето момиче“ е книга с кауза, която иска да вдъхнови и теб да осъществиш твоята идея, с която да направим средата си по-добро място за развитие и живот. Първият тираж на сборника бе разпродаден за по-малко от две седмици, а приходи от продажбата на книгата ще спонсорират нашия проект „Виж сега, моето момиче“ – кампания за финансиране на творчески проекти.

Удълженият срок за събиране на кандидатури се измества до 1.06.2023 г.!

Очакваме твоята концепция за проект или пък услуга, свързани с култура или образование, твоята идея за продукт, който ще остави социален отпечатък. Запознай ни с твоя замисъл, като ни пишеш на имейл адрес info@kutiata.bg. Финансирането за отделен проект е в размер до 4 000 лв.

Няма значение на каква възраст или от част на страната си. Единственото ни условие е ДА СИ СТУДЕНТКА ИЛИ АБИТУРИЕНТКА в текущата година.

 

Кампанията ще протече в следните етапи:

 • Събиране на кандидатури до 1.05.2023 г. по описаните по-долу правила.
 • Разглеждане на кандидатурите до 30.06.2023 г. от анонимна комисия, определена от екипа на „Пощенска кутия за приказки“.
 • Обявяване на одобрените проекти до 1.07.2023 г.
 • Изплащане на финансирането по одобрените проекти до 1.10.2023 г.
 • Срок за реализация на одобрените проекти до 1.03.2024 г.
 • Отчетен период на одобрените проекти до 1.05.2024 г.

Кой може да участва е кампанията „ВИЖ СЕГА, МОЕТО МОМИЧЕ“?

Единственото ни условие е ДА СИ СТУДЕНТКА ИЛИ АБИТУРИЕНТКА ТАЗИ ГОДИНА! Няма значение на каква възраст или от кое населено място си. Ако имаш концепция за проект, свързан с култура или образование, можеш да участваш.

Ето как:

 1. Свържи се с „Пощенска кутия за приказки“ на нашия имейл адрес info@kutiata.bg и заяви своето желание да участваш, като ни информираш за трите си имена, дата и място на раждане, ЕГН и настоящ адрес. Молим да прикачиш и своя актуална снимка.
 2. Изпрати ни документ, заверен от твоето учебно заведение, който да удостоверява, че ти си ученичка или студентка в момента на кандидатстването.
 3. Изпрати ни творческата си биография. Разкажи ни какво и къде учиш, какво те вълнува, с какво искаш да подобриш културната и/или образователната среда в населеното място, в което живееш. Какви са твоите постижения до момента, с какво се гордееш, как мечтаеш да се развиваш? Имаш ли предишен опит в реализацията на творчески проекти? Не се притеснявай, предишен опит не ти е нужен, просто искаме да те опознаем по-добре.

 (Очакваме от теб свободен текст с дължина до 1 страница с размер на  шрифта 12)

 1. Изпрати ни кратка препоръка от свой преподавател или ключова за твоята творческа биография личност, на която имаш доверие.
 2. Разкажи ни как смяташ да постигнеш целта си /да осъществиш проекта си/ с наша помощ. Представи ни план за реализацията му . Използвай следната последователност в описанието, за да ни ориентираш за неговото развитие и етапи:

(Очакваме от теб свободен текст с дължина до 6 страници с размер на шрифта 12, за следващите точки)

 • Какво е заглавието на инициативата/проекта ти и каква е предисторията – как ти хрумна, какво те вдъхнови?
 • Към кого е насочен твоят проект? Влез в подробности – каква е възрастовата група, към която е ориентиран? Какво е съотношението между половете, етнос и социален статус на твоята публика? И най-вече – защо искаш да достигнеш именно до тази аудитория?
 • Какви са стъпките за реализацията на твоята инициатива? Опиши подробно плана си – стъпка по стъпка. Откъде ще започнеш най-напред? Колко време ще ти е нужно за всеки етап?
 • Какви са очакваните от теб резултати? Как реализацията на твоята творческа идея ще помогне за личното ти развитие? Какво смяташ, че ще научиш на практика от ангажимента си по този проект, което ще ти бъде полезно във връзка с твоето образование?
 • Представи ни бюджет – необходимите финансови средства за реализацията на проекта в детайли. Как ще употребиш сумата, за която кандидатстваш? Кое колко ще ти струва във всеки етап от реализацията? Увери се, че можеш да се отчетеш за всеки направен разход. Ако имаш нужда от съдействие по бюджетирането – ние сме на разположение! Можеш да изготвиш бюджета си в свободен текст или в удобен за теб формат.

 

За нас е важно също да знаем:

Защо твоята идея е значима? Как проектът ти ще промени, развие и разшири хоризонтите на тези, до които ще достигне? Разкажи ни за дългосрочния ѝ потенциал както в личен, така и в обществен план.

Кой ще ти помогне за реализацията на твоя проект? Разкажи ни за своя екип и партньори. Представи ни всеки от тях накратко и ни опиши конкретно как очакваш избраните от теб съмишленици да се включат в етапите по реализацията на твоята оригинална идея.

Как бихме могли да сме ти полезни, освен с финансовата си подкрепа? Имаш ли нужда от разгласяване, доброволци или друг вид ресурс? Обоснови нуждите си ясно, така че да ти бъдем максимално полезни.

 

ЗВУЧИ ТИ МНОГО СЛОЖНО? НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ!

Разкажи ни за страхотната си идея, дори ако не ти е съвсем ясно как точно да я реализираш. Нека това не те спира! Можеш да ни изпратиш кратка концепция на проекта си, като отбележиш докъде смяташ, че личните ти сили по реализацията му могат да стигнат. Твоето вдъхновение ни е достатъчно! Ако се мотивираш достатъчно добре и екипът ни оцени идеята ти високо, можем да си бъдем активни партньори в етапите на твоя проект.

 

Вярваме в теб и ти желаем успех!

 

Общи правила:

*Всяка постъпила кандидатура ще получи потвърждение в обратен имейл от екипа на „Пощенска кутия за приказки“ до датата на изтичане на срока за кандидатстване.

*Кандидатите, чиито проекти са одобрени, ще получат обратен имейл от екипа на „Пощенска кутия за приказки“ до датата на изтичане на срока за одобрение.

*Одобрените кандидати ще бъдат поканени да подпишат договор за финансиране на проекта  им, за определения от конкурса срок за реализация.

*Личните данни на кандидатите ще бъдат съхранени по реда, определен от законодателството на република България, и използвани единствено за целите на провеждането на конкурса.

 

Какво можем да направим, за да компенсираме негативите за околната среда, които културните събития генерират.

прочети още

ОБЩИ УСЛОВИЯ НА ИГРА „Мръсни ирландски приказки 18+”

прочети още

Кампанията „Виж сега, моето момиче“ – мисията изпълнена

прочети още

Борислав Вълов, по-познат като Ei Bo, или Ei Bo, непознатият Борислав Вълов

прочети още

Искрено и комично в компанията на Самуил Петканов

прочети още

Събитие, финансирано от кампанията „Виж сега, моето момиче“

прочети още

Първият проект, подкрепен от кампанията "Виж сега, моето момиче" на „Пощенска кутия за приказки“, вече е факт!

прочети още

Очаквайте ни през януари във Варна, Шумен и Пловдив.

прочети още

Ден преди националната премиера в София град Варна е избран от Любен Дилов-син и екипа на „Пощенска кутия за приказки“ за предприемиерно представяне на изключително политически некоректния сборник „Български антинародни приказки“. 

прочети още

Проект, финансиран от каузата "Виж сега, моето момиче"

прочети още

Пощенска кутия за приказки и Коалиция HPV ви канят на едно специално издание - “Виж сега, моето момиче” на 07.10.2023 г.

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ раздаде първите стипендии, финансирани от проекта „Виж сега, моето момиче“

прочети още

„Летен кинобар Царево“ открива летния кино сезон на българското Черноморие с шест нови български заглавия!

прочети още

Премиерата на "Някъде по пътя" е на 29 май 2023 г.

прочети още

Столична община и Пощенска кутия за детски приказки ви канят на най-шарения празник, по повод празника на децата- 1 юни!

прочети още

Представяме ви втората част от „Съвременна българска митология“ на Самуил Петканов

прочети още

На гости ни е Ралица Найденова, автор на „Пощенска кутия за приказки“ и на „Коледните истории на Точица“ – третата книга от поредицата за Точица

прочети още

Представяме новата книга на Димитър Калбуров – „От другата страна“

прочети още

Програма „Развитие на човешките ресурси“ и Пощенска кутия за приказки организират литературен конкурс на тема #Първа работа.

прочети още

Представяме ви Галина Божидарова – новото попълнение сред авторите на „Пощенска кутия за приказки“.

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ и „Уницеф България“ представят авторите от конкурса „Отвъд усмивките. Как си всъщност?".

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ и „Уницеф България“ представят авторите от конкурса „Отвъд усмивките. Как си всъщност?“.

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ и „Уницеф България“ представят авторите от конкурса „Отвъд усмивките. Как си всъщност?".

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ и „Уницеф България“ представят авторите от конкурса „Отвъд усмивките. Как си всъщност?“.

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ и „Уницеф България“ представят авторите от конкурса „Отвъд усмивките. Как си всъщност?".

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ и „Уницеф България“ представят авторите от конкурса „Отвъд усмивките. Как си всъщност?".

прочети още

Страшни и смешни на Хелоуин с Пощенска кутия за приказки

прочети още

УНИЦЕФ България и „Пощенска кутия за приказки“ организират конкурс на тема „Отвъд усмивките: Как си всъщност?“.

прочети още

Гостува ни Цветелина Цветкова с новата си книга „Зелената жилетка“

прочети още

Вече можете да гледате събитията на „Пощенска кутия за приказки“ чрез платформата bgtime.tv.

прочети още

Цветелина Цекова отговаря на въпросите на „Пощенска кутия за приказки“

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ представя ВЛОГ!

прочети още

„ПОЩЕНСКА КУТИЯ ЗА ПРИКАЗКИ“ ЕООД изпълнява проект по Схема за подкрепа BG16RFOP002-2.095 „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“.

прочети още

Ваня Щерева не е издавала книга от 2011-та. Ако я питате защо, ще ви отговори, че е била щастливо влюбена.

прочети още

Всички хубави неща са три. Затова ви очакваме на 3, 4 и 5 август във Варна.

прочети още

Пощенска кутия за приказки тръгва на път

прочети още

Гледайте единствения по рода си кастинг за възстановка на корица на книга.

прочети още

26 февруари 2016 г. е паметна дата. Прочетете, за да разберете.

прочети още

За да не забравяме да обичаме.

прочети още

Приветстваме Ирра и Шайбата в Кутията и тръпнем в очакване на отговорите им.

прочети още

Юлиян и Рая на гости на Кутията. Ние ги питаме, а те отговарят.

прочети още

„1 кило риалити“ е третата издадена книга на автора Димитър Калбуров.

прочети още

Заедно можем да постигнем повече. Ние го правим така...

прочети още

Той няма нужда от представяне. Затова директно му даваме микрофона.

прочети още

Има хора, които е трудно да бъдат описани. Косьо Лунгов ни оставя без думи всеки път.

прочети още

Ники Станоев е най-забавният човек, когото познавате. А ние имаме късмета да чете част историите на Пощенска кутия за приказки.

прочети още

Пощенска кутия за приказки имаше лято, и то какво...

прочети още

Марто е приятел на Пощенска кутия за приказки и всички ние го познаваме отдавна. Ето какво има да разкаже той...

прочети още

Те са красиви, успели и пишат великолепно. Те са като ангелите на Чарли в Пощенска кутия за приказки.

прочети още

Всички обичат Кедъра, а ние го обичаме повече от всички. Затова ще ви разкажем за него.

прочети още

Смехът ѝ се чува отдалеч и като вълшебна примка те тегли към нея, така че винаги да можеш да я намериш.

прочети още

Да отговорим на въпроса кой е Светльо Желев е и лесно, и много трудно. Това, което със сигурност го определя, е отношението му към езика и книгите.

прочети още

Тя е ужасно талантлива и с един замах може да те разсмее. Тя е Йоана Мирчева.

прочети още

Георги Блажев е толкова готин, че дори не е разбрал кога е станал култов

прочети още

Представяме ви дивата на Пощенска кутия за приказки - Мила Михова

прочети още

Най-после му дойде времето да тръгнем на лятна обиколка

прочети още

Ще ви разкажем за един вълшебник на словото, автор и приятел на Пощенска кутия за прикази.

прочети още

Пощенска кутия за приказки представя най-новия си проект – детската интерактивна книжка „Приключенията на принцеса Точица“

прочети още

Кой стои зад едни от най-забавните текстове в Пощенска кутия за приказки, ще разберете от следващите редове.

прочети още

Пощенска кутия за приказки се вдъхнови от кампанията на CANON "Търси оригинала" и създаде събитие на тема "Говори ми на balgarski"

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ представя Концерт, книга и CD с неиздавани произведения на Васил Пармаков

прочети още

Кой е Никола Крумов, отново няма да стане ясно. Или поне не в буквалния смисъл, но пък е възможно да научите някои любопитни факти за скромната му особа.

прочети още

Със сигурност има неща, които не знаете за кутията. Може би в този текст ще намерите някои отговори.

прочети още

Представяме ви един от култовите автори в Пощенска кутия за приказки – титанът на римите, колосът на абсурда – Васил Русев – Чайката

прочети още

На връх Гергьовден не убихме нито една ламя, но уважихме всички Жоровци с култовата тема ГОШО.

прочети още

Скъпи приятели, от днес Пощенска кутия за приказки започва една чисто нова рубрика. Всяка седмица ще ви представяме топ 5 от най-доброто на Пощенската кутия.

прочети още

Пощенска кутия за приказки има удоволствието да ви представи Димитър Калбуров – най-желаният ерген в София и не само...

прочети още

Пощенска кутия за приказки задава въпроси на човека зад картинките – дизайнера на Кутията – Ралица Найденова. А тя отговаря сладкодумно, без да премълчава.

прочети още

Може би сте се питали кой стои зад всички тези изпълнени с настроение снимки на Пощенска кутия за прикази. С удоволствие ще ви разкажем за него.

прочети още

Обещахме всеки месец да подпомагаме българската култура и образование и да ви държим в течение за малките си добри дела. Ето какво успяхме да направим за кабинета по рисуване в СУ „Стефан Караджа"- град Каварна...

прочети още

Скъпи приятели, за първи път събитието със знак 18+ има тема. И тя е "Голямата лъжа", провокирана от 1 април - Деня на шегата.

прочети още

Инициативата е благотворителна и цели популяризирането на платформата www.probudise.bg в помощ на хората с автоимунни заболявания. С участието на Тони, Стефания Колева, Теодора Духовникова, Ники Станоев и др.

прочети още

"Женски работи" не е просто поредната тема от Пощенска кутия за приказки. Това е и заглавието на новия ни сборник с разкази, съставен от историите на 8 от любимите ни автори жени от Кутията.

прочети още

Мтел и Пощенска кутия за приказки представят "Интернет любов" В седмицата на влюбените.

прочети още

Пощенска кутия за приказки представя МРЪСНИ ПРИКАЗКИ С участието на Стоян Радев, Александър Сано, Виктория Терзийска, Димитър Калбуров, Мила Михова, Ники Станоев, Ясен Kозев, Гери Tурийска и Людмила Сланева. Четенето е със знак 18+ Варна, club Opium 20:00ч.

прочети още

Пощенска кутия за приказки представя едно свое специално издание, в партньорство с Народен театър "Иван Вазов".

прочети още

Скъпи приятели, през тази година Пощенска кутия за приказки ще отделя по 1000 лв. на месец за подпомагане на културни и образователни проекти.

прочети още

„Помниш ли?“ е заглавието на втората книга на автора Димитър Калбуров.

прочети още

С радост обявяваме началото на зимното ни мръсно турне. Първият град, който Пощенска кутия за мръсни приказки ще посети е Пловдив! На 15 декември от 20ч. ви очакваме в Spirit club!

прочети още

Първата кола може и да е хващала ръжда, но любовта към нея е за цял живот. Пощенска Кутия за Приказки и Volkswagen ви канят да споделите историите и незабравимите имена на верните първи коли, които вече може да не са сред нас, но никога няма да забравим.

прочети още

На 21 ноември – Световния ден за борба с болестта на 65 рози, Асоциация „Муковисцидоза“ – България и Гери Турийска, създател на „Пощенска кутия за приказки“, организират благотворително събитие „Приказки за 65 рози“. Участие в него ще вземата Весела Бонева, Светлин Къслев, трио „Хипнотик“, Дичо, Евгени Иванов и Мариана Векилска.

прочети още

Нашите приятели от Theatres Night - Нощ на театрите отново ни поканиха да направим специално четене! Този път, решихме да се включим с Мръсни приказки.

прочети още

От днес "Писмата на леля Евдокия" можете да намерите във всички големи вериги книжарници, на касата.

прочети още

Чудни картинки и случки в нова книжка за деца от "Пощенска кутия за приказки"

прочети още

Гери Турийска написа своята приказка, посветена на грижата и приятелството.

прочети още