Елисавета Белобрадова – българският Едуард Нортън

Елисавета Белобрадова – българският Едуард Нортън

 

Представяме ви Елисавета Белобрадова, по-известна в любимия ни Facebook като Letiashtata Kozzila Erato. Създател на сайта Майко Мила заедно с не по-малко вдъхновяващата Красимира Хаджииванова. Елисавета е родила и отглежда три деца. Обича да разказва колко е уморена, нервна и издразнена от всичко генерално, но ние силно се съмняваме, че нея изобщо умора я лови. Дори намира време през последната година да пише разкази за Пощенска кутия за приказки. Прочели сме повече от десет нейни истории, а два пъти дори тя сама се прочете от сцената и хората не просто не избягаха, а я аплодираха от сърце. На всичкото отгоре има такова чувство за хумор, абе направо четете...

 

Чувстваш ли се като интернет икона, но не казвай: „Не“, защото си доста популярна в социалните мрежи и не ни се спори с теб. Имаме доказателства.
Чувствам се като интернет пача. Демек, като някой, който изобщо не може да разбере защо е известен. Всеки ден пиша глупости, понякога дори глупави глупости. Излагам се. Не знам. Що за икони са това днешните. Преди какви икони имахме, ехеее – Айседора Дънкан, Шаде, кралица Виктория.

 

На кого си кръстена Елисавета и откъде идва фамилията Белобрадова?
Кръстена съм на баба си Елисавета, която не ме одобряваше особено и казваше, че който се ожени за мен, гъза си с тухла ще пари. Освен това ми обясняваше, че единственото, което имаме общо е името. Фамилията идва от дядо ми. Добър човек, но доста пиперлия и избухлив. И баща ми е така, и брат ми е така, и аз съм така. Трябват ни точно две минути, за да почнем да крещим и да се пенявим.


Каква си искала да станеш като пораснеш?
Никаква. Не съм искала да стана нещо, нито деца съм искала. Нищо не исках, освен да правя секс. Помня го от ранна детска възраст. Сексът дойде много късно и надхвърли очакванията ми. След като започнах да правя секс, пожелах да искам да правя каквото си искам и никой да не ми казва какво да правя. И досега като се ядосам, започвам да крещя никой да не ми казва какво да правя, дори когато никой де факто не ми го казва.


Защо в социалната мрежа наричаш децата си с различни от реалните им имена?
Значи: Името Йоаница – Миромир е владелческо име. За времето, когато синът ми стане пълноправен, свиреп и безмилостен владетел на света. Тогава това ще е името му. Дотогава има гражданско такова, по паспорт, защото все още му се налага да се легитимира, когато ходи в Гърция – непростима обида за владетел. Дъщерите ми нямат владелчески имена, защото никой не може да им казва как ще се казват и ще си правят каквото искат и ги чакам да си изберат сами. Мъжете са по-лесни.

 


Защо ти харесва да пишеш и да четеш в Пощенската кутия за приказки? Защото ти ръкопляскат хората ли?
Защото Гергана ми дава пари и защото обичам да пиша. Защото вярвам, че това е моето призвание. Може да не пиша кой знае как, но това е, което правя най-добре в живота си. Освен секс. И това ще правя. Надявам се един ден да имам повече време. Това ще е най-хубавото време. Супер е, че се оказа, че мога да пиша, а не да съм състезателка по фигурно пързаляне, защото сега щях да съм една много тъжна 40-годишна жена с травми.


Коя книга четеш в момента?
„Американски богове“ на Нийл Геймън. Изглежда ок.


Как сколасваш да вкарваш в едно денонощие отглеждането на три деца, ходенето на работа и всички други неща, с които се занимаваш?
Не сколасвам. Правя нещо, бутам, не довършвам, забравям деца по занимални. Бившият ми мъж и настоящият ми мъж са ми голяма опора. Голямата ми дъщеря е велика и също супер много ми помага. Хората в агенцията, в която работя (Noble Graphics) са фантастични и проявяват разбиране, когато трябва да ходя по лекари или съм паднала в някоя канализационна шахта и вече закъснявам за работа.


Имаш един ден само за себе си. Опиши ни как си го представяш.
Сънотворни. Легло. Тишина. Външни, плътни щори. И докато подействат сънотворните – спагети, суши и бургери.

 


Коя актриса ще те изиграе, ако се снима филм за теб?
Не пускат такива грозни и невзрачни актриси у Холивуд, ама искам нещо по-разтропано. Дайте нещо разтропано – Джулия Робъртс, Чарлийз Терон. Ама те са хубави, не стават. Ох, ми не знам – Едуард Нортън гладко обръснат.


Децата ти кои герои от приказки биха били?
Не знам. Дементорите?


Ти се шегуваш с номинацията за Жена на годината, но все пак това си е признание. Кажи си сега, хубаво ли ти стана като разбра, че сте номинирани?
То беше очаквано, честно казано. В края на краищата, аз душа си давам за тоя интернет. Ако той не ми върне една награда, значи е напълно несправедлив и жесток. Все пак, трябва да подчертаем, че сме номинирани двете с Красимира за жени на годината на интернета! Сега... малко ми е чоглаво, че трябва да деля номинацията си с тази особа Красимира, но този свят като цяло е суров и несправедлив. Ако трябва да сме сериозни, Краси е основата на интернет популярността на проекта Майко Мила. Много искам да спечелим заради нея.


Какво мечтаеш за себе си и за децата си?
Да пораснем, да сме тихи, да имаме пари, да сме здрави, да си почиваме повече, да учим в скъпи университети, да си пием заедно тънки коктейли и да спре глобалното затопляне.


Кога си оптимист и кога песимист?
Никога не съм песимист. Аз съм оптимист, който вечно е недоволен от резултата. Винаги смятам, че всичко трябва да се случи сега, веднага. Да се случи моментално, върховно, невероятно, без усилия и да е гръмотевично. Обикновено всичко се случва бавно, с проблеми, посредствено, но хубаво. И аз съм недоволна. Мисля, че това се нарича невротичка, не оптимист.


Вярно ли е, че ако питаш една жена нещо конкретно, тя ще ти отговори сравнително ясно?
Естествено, освен ако не заваляш, защото си пиян или не питаш глупости от сорта на „Ако смеся кайсиева с бяло вино, мислиш ли, че ще повръщам много?“.
Жените знаят много добре какво искат, просто се притесняват, че отговорите са смущаващи и понякога увъртат. Все пак, не е лесно и си трябва смелост да кажеш: „Искам 2 милиона лева, луканка и да ме оставиш на мира“.


Кога ще чуем нов разказ от теб в Пощенска кутия за приказки?
Ох, вие чувате и в момента. Сърцето ви ще го подскаже, защото аз се крия зад псевдоними. Вероятно постоянно ще чувате разкази от мен. За ваше съжаление. Ще досаждам постоянно. Ще съм лелята зад вас, която в най-неудобния момент ще ви чукне по рамото и ще каже: „Искате ли, драги младежо, да чуете една увлекателна история за Исус Христос?“.

 

Проект, финансиран от каузата "Виж сега, моето момиче"

прочети още

Пощенска кутия за приказки и Коалиция HPV ви канят на едно специално издание - “Виж сега, моето момиче” на 07.10.2023 г.

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ раздаде първите стипендии, финансирани от проекта „Виж сега, моето момиче“

прочети още

„Летен кинобар Царево“ открива летния кино сезон на българското Черноморие с шест нови български заглавия!

прочети още

Премиерата на "Някъде по пътя" е на 29 май 2023 г.

прочети още

Столична община и Пощенска кутия за детски приказки ви канят на най-шарения празник, по повод празника на децата- 1 юни!

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ приема документи за финансиране на творчески проекти, свързани с култура и образование, в рамките на кампанията „Виж сега, моето момиче“

прочети още

Представяме ви втората част от „Съвременна българска митология“ на Самуил Петканов

прочети още

На гости ни е Ралица Найденова, автор на „Пощенска кутия за приказки“ и на „Коледните истории на Точица“ – третата книга от поредицата за Точица

прочети още

Представяме новата книга на Димитър Калбуров – „От другата страна“

прочети още

Програма „Развитие на човешките ресурси“ и Пощенска кутия за приказки организират литературен конкурс на тема #Първа работа.

прочети още

Представяме ви Галина Божидарова – новото попълнение сред авторите на „Пощенска кутия за приказки“.

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ и „Уницеф България“ представят авторите от конкурса „Отвъд усмивките. Как си всъщност?".

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ и „Уницеф България“ представят авторите от конкурса „Отвъд усмивките. Как си всъщност?“.

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ и „Уницеф България“ представят авторите от конкурса „Отвъд усмивките. Как си всъщност?".

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ и „Уницеф България“ представят авторите от конкурса „Отвъд усмивките. Как си всъщност?“.

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ и „Уницеф България“ представят авторите от конкурса „Отвъд усмивките. Как си всъщност?".

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ и „Уницеф България“ представят авторите от конкурса „Отвъд усмивките. Как си всъщност?".

прочети още

Страшни и смешни на Хелоуин с Пощенска кутия за приказки

прочети още

УНИЦЕФ България и „Пощенска кутия за приказки“ организират конкурс на тема „Отвъд усмивките: Как си всъщност?“.

прочети още

Гостува ни Цветелина Цветкова с новата си книга „Зелената жилетка“

прочети още

Вече можете да гледате събитията на „Пощенска кутия за приказки“ чрез платформата bgtime.tv.

прочети още

Цветелина Цекова отговаря на въпросите на „Пощенска кутия за приказки“

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ представя ВЛОГ!

прочети още

„ПОЩЕНСКА КУТИЯ ЗА ПРИКАЗКИ“ ЕООД изпълнява проект по Схема за подкрепа BG16RFOP002-2.095 „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“.

прочети още

Ваня Щерева не е издавала книга от 2011-та. Ако я питате защо, ще ви отговори, че е била щастливо влюбена.

прочети още

Всички хубави неща са три. Затова ви очакваме на 3, 4 и 5 август във Варна.

прочети още

Пощенска кутия за приказки тръгва на път

прочети още

Гледайте единствения по рода си кастинг за възстановка на корица на книга.

прочети още

26 февруари 2016 г. е паметна дата. Прочетете, за да разберете.

прочети още

За да не забравяме да обичаме.

прочети още

Приветстваме Ирра и Шайбата в Кутията и тръпнем в очакване на отговорите им.

прочети още

Юлиян и Рая на гости на Кутията. Ние ги питаме, а те отговарят.

прочети още

„1 кило риалити“ е третата издадена книга на автора Димитър Калбуров.

прочети още

Заедно можем да постигнем повече. Ние го правим така...

прочети още

Той няма нужда от представяне. Затова директно му даваме микрофона.

прочети още

Има хора, които е трудно да бъдат описани. Косьо Лунгов ни оставя без думи всеки път.

прочети още

Ники Станоев е най-забавният човек, когото познавате. А ние имаме късмета да чете част историите на Пощенска кутия за приказки.

прочети още

Пощенска кутия за приказки имаше лято, и то какво...

прочети още

Марто е приятел на Пощенска кутия за приказки и всички ние го познаваме отдавна. Ето какво има да разкаже той...

прочети още

Те са красиви, успели и пишат великолепно. Те са като ангелите на Чарли в Пощенска кутия за приказки.

прочети още

Всички обичат Кедъра, а ние го обичаме повече от всички. Затова ще ви разкажем за него.

прочети още

Смехът ѝ се чува отдалеч и като вълшебна примка те тегли към нея, така че винаги да можеш да я намериш.

прочети още

Да отговорим на въпроса кой е Светльо Желев е и лесно, и много трудно. Това, което със сигурност го определя, е отношението му към езика и книгите.

прочети още

Тя е ужасно талантлива и с един замах може да те разсмее. Тя е Йоана Мирчева.

прочети още

Георги Блажев е толкова готин, че дори не е разбрал кога е станал култов

прочети още

Представяме ви дивата на Пощенска кутия за приказки - Мила Михова

прочети още

Най-после му дойде времето да тръгнем на лятна обиколка

прочети още

Ще ви разкажем за един вълшебник на словото, автор и приятел на Пощенска кутия за прикази.

прочети още

Пощенска кутия за приказки представя най-новия си проект – детската интерактивна книжка „Приключенията на принцеса Точица“

прочети още

Кой стои зад едни от най-забавните текстове в Пощенска кутия за приказки, ще разберете от следващите редове.

прочети още

Пощенска кутия за приказки се вдъхнови от кампанията на CANON "Търси оригинала" и създаде събитие на тема "Говори ми на balgarski"

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ представя Концерт, книга и CD с неиздавани произведения на Васил Пармаков

прочети още

Кой е Никола Крумов, отново няма да стане ясно. Или поне не в буквалния смисъл, но пък е възможно да научите някои любопитни факти за скромната му особа.

прочети още

Със сигурност има неща, които не знаете за кутията. Може би в този текст ще намерите някои отговори.

прочети още

Представяме ви един от култовите автори в Пощенска кутия за приказки – титанът на римите, колосът на абсурда – Васил Русев – Чайката

прочети още

На връх Гергьовден не убихме нито една ламя, но уважихме всички Жоровци с култовата тема ГОШО.

прочети още

Скъпи приятели, от днес Пощенска кутия за приказки започва една чисто нова рубрика. Всяка седмица ще ви представяме топ 5 от най-доброто на Пощенската кутия.

прочети още

Пощенска кутия за приказки има удоволствието да ви представи Димитър Калбуров – най-желаният ерген в София и не само...

прочети още

Пощенска кутия за приказки задава въпроси на човека зад картинките – дизайнера на Кутията – Ралица Найденова. А тя отговаря сладкодумно, без да премълчава.

прочети още

Може би сте се питали кой стои зад всички тези изпълнени с настроение снимки на Пощенска кутия за прикази. С удоволствие ще ви разкажем за него.

прочети още

Обещахме всеки месец да подпомагаме българската култура и образование и да ви държим в течение за малките си добри дела. Ето какво успяхме да направим за кабинета по рисуване в СУ „Стефан Караджа"- град Каварна...

прочети още

Скъпи приятели, за първи път събитието със знак 18+ има тема. И тя е "Голямата лъжа", провокирана от 1 април - Деня на шегата.

прочети още

Инициативата е благотворителна и цели популяризирането на платформата www.probudise.bg в помощ на хората с автоимунни заболявания. С участието на Тони, Стефания Колева, Теодора Духовникова, Ники Станоев и др.

прочети още

"Женски работи" не е просто поредната тема от Пощенска кутия за приказки. Това е и заглавието на новия ни сборник с разкази, съставен от историите на 8 от любимите ни автори жени от Кутията.

прочети още

Мтел и Пощенска кутия за приказки представят "Интернет любов" В седмицата на влюбените.

прочети още

Пощенска кутия за приказки представя МРЪСНИ ПРИКАЗКИ С участието на Стоян Радев, Александър Сано, Виктория Терзийска, Димитър Калбуров, Мила Михова, Ники Станоев, Ясен Kозев, Гери Tурийска и Людмила Сланева. Четенето е със знак 18+ Варна, club Opium 20:00ч.

прочети още

Пощенска кутия за приказки представя едно свое специално издание, в партньорство с Народен театър "Иван Вазов".

прочети още

Скъпи приятели, през тази година Пощенска кутия за приказки ще отделя по 1000 лв. на месец за подпомагане на културни и образователни проекти.

прочети още

„Помниш ли?“ е заглавието на втората книга на автора Димитър Калбуров.

прочети още

С радост обявяваме началото на зимното ни мръсно турне. Първият град, който Пощенска кутия за мръсни приказки ще посети е Пловдив! На 15 декември от 20ч. ви очакваме в Spirit club!

прочети още

Първата кола може и да е хващала ръжда, но любовта към нея е за цял живот. Пощенска Кутия за Приказки и Volkswagen ви канят да споделите историите и незабравимите имена на верните първи коли, които вече може да не са сред нас, но никога няма да забравим.

прочети още

На 21 ноември – Световния ден за борба с болестта на 65 рози, Асоциация „Муковисцидоза“ – България и Гери Турийска, създател на „Пощенска кутия за приказки“, организират благотворително събитие „Приказки за 65 рози“. Участие в него ще вземата Весела Бонева, Светлин Къслев, трио „Хипнотик“, Дичо, Евгени Иванов и Мариана Векилска.

прочети още

Нашите приятели от Theatres Night - Нощ на театрите отново ни поканиха да направим специално четене! Този път, решихме да се включим с Мръсни приказки.

прочети още

От днес "Писмата на леля Евдокия" можете да намерите във всички големи вериги книжарници, на касата.

прочети още

Чудни картинки и случки в нова книжка за деца от "Пощенска кутия за приказки"

прочети още

Гери Турийска написа своята приказка, посветена на грижата и приятелството.

прочети още