Коя е Цветелина Цветкова

Коя е Цветелина Цветкова

 

Тя е от хората, които изпълват с присъствие всяка стая, в която влязат. Смехът ѝ се чува отдалеч и като вълшебна примка те тегли към нея, така че винаги да можеш да я намериш. Цвети умее да говори с хората на всякакви теми и те постоянно търсят компанията ѝ. Това има своите последици — Цвети познава повече от половин София и никога не може да отиде инкогнито на бар, защото вижда поне петима познати. Тя е като оранжев облак лятна буря и като започнат да валят думи от нея, не остава и капчица съмнение защо е един от най-любимите автори на Пощенска кутия. Ето я — Цвети, която свети.

 

Здравей, Цвети! Колко цвята на косата си сменила?

От вчера съм с нов. Почти всичко са понесли къдриците ми. Като малка се боядисвах черна, докато преминавах през гръндж периода. Макар че за мен той няма да премине никога. После минах през всички нюанси на червеното. Имаше и една грешка и за няколко дни бях зелена. Русият цвят го отбягвах цял живот, но за две години и той беше част от мен, като се надявах, че работи онова за русото и гладното. Не проработи. Мисля, че оранжевото си е моят цвят. Ако душите имат цветове, моята определено е оранжева.

 

Диктуват ли цветовете настроението ти?

О-о-о, моето настроение се диктува от толкова много неща, че не мога да преценя кое точно в момента го прави. Но да, когато си се върна към огъня се чувствам по-балансирана. Доколкото може да съществува балансът при мен. Най-малкото с моя цвят съм в услуга на обществото. Когато се събираме с приятели на оживено място, всички се ориентират по мен. И така винаги се намираме. Мисля си някой път да ги прецакам и да си сложа шапка, да ги видя тогава какво ще правят.

 

Кога за първи път сподели пред хора нещо, което си написала?

 

Като малка пишех едни неща в една тетрадка. Мисля, че на майка ми ги бях показвала само. И тя много ги хареса. Но тя, милата, харесва всичко което правя. Каквото и да направя, моите родители все се гордеят. После спрях и си мислех, че всеки пише през пубертета и после му минава. Но то взе че се върна. Колелото ми ме затисна в банята. След това Кутията обяви тема „История с велосипед“. Седнах и разказах тази унизителна за мен история. Гери я хареса, хората се спукаха от смях и така започна всичко. После написах още няколко неща и пак ми се получи май.

 

 

Сваляла ли си мъже с писането си? А на теб посвещавали ли са нещо — песен, стих, инсталация, коктейл?

Не съм. Нямам самочувствието за това. А и съм много смотана по отношение на свалянето. Но едно момче, с което бяхме гаджета преди години, прочете една от моите истории и великодушно отбеляза, че може би от мен ще излезе човек. Не знам да са ми посещавали песен или стих. Тайно се надявам някога някъде де съм вдъхновила някого, защото е много специално и романтично. На морето преди години един барман ми направи оранжев коктейл, сложи му една къдрава сламка и каза, че му заприличал на мен и ми го направил специално. Толкова ми стана хубаво, че изпих няколко.

 

Имала ли си гадже писател? Сподели ни какви мъже харесваш!

Бе не съм имала гадже писател. Все някакви други ми се падат. Един приятел все ми казваше, че аз харесвам само грозни мъже. А аз не съм съгласна. Хавиер Бардем е толкова секси. Той грозен ли е??? Спомняте ли си в Singles мацката в началото как изреждаше ужасно много качества, които трябва да притежава мъжът до нея и накрая на филма критериите ѝ бяха паднали до едно единствено изискване, да ѝ казва наздраве, когато кихне. Е и аз съм така, само че при мен е важно да се смеем много заедно. Нали знаете, мъжете обичат с очите, жените с ушите.

 

Колко истински любовни истории си използвала в разказите си?

Всичките са истински. Понякога са микс от няколко различни истории, но всичките са откраднати от живия живот. Най-хубавите истории са там. Толкова е шарено. На човек може да му се случи абсолютно всичко в този живот. И аз гледам, слушам и крада. Без никакви скрупули. Понякога виждам историята пред очите си, докато ми я разказват или ми се случва.

 

Кое е нещото, което винаги си мечтала да бъдеш?

Певица много ясно. Аз бях солист в училищния хор. Бях водеща на тържествата и после се самопредставях като солист на хора. Можех да имитирам Кристина Димитрова и Ваня Костова. После за кратко исках да съм учителка по литература. И като станах малко по-осъзната исках да стана журналист. Представях си, че работя в радио или вестник. Но ме скъсаха в Софийския на изпита. И сега след толкова години все пак пиша за едно чудесно онлайн списание lifebites.bg. Една жестока мацка — Вероника Лазарова, ме хареса и дори ме покани да си пиша глупостите за сайта. Това е нещото, което ми носи истинско удоволствие. И истроиите, които пиша за Кутията. Защото мога да се развихря истински.

 

 

Колко време най-много си изкарвала на морето?

Аз без море не мога да дишам. Все не ми стига и винаги плача, като си тръгвам. Преди няколко години заминах на 29-и юни и си тръгнах на 29-и август. Изкарах два месеца на пясъка, без да мръдна от там. Два месеца не излязох от къмпинга. Само за един ден реших да отида до Созопол и паднах в центъра на едни павета. Пречеха ми обувките. Прибрах се бързо на караваната, събух ги и повече не мръднах. Приятели идваха на гости и носеха провизии. Гледам всяко лято да съм минимум по две седмици плътно и около десет уикенда преди и след това. Сега съм изпратила сигнал до вселената да мога от май до септември да прекарвам на морето и още един месец поне през зимата на някое далечно море. И сега само я чакам да ми го изпълни.

 

Кажи ни трите най-страхотни плажа в България.

Много болна тема ми е това. Любимата ми Смокиня отдавна се превърна в място, където не искам да стъпвам. На юг остана само плажът на Корал. Къмпинг Делфин не е лошо място. Кара Дере е последното диво местенце. Аз лично вече предпочитам да ходя на север. Но определено за къмпингуване в България останаха съвсем малко места. И като казвам къмпингуване нямам предвид местата с по двеста каравани и десет бара, които ти думкат денонощно на главата.

 

Кои са нещата, които никога не ти омръзват?

Аз съм зодия Близнаци. Почти всичко ми омръзва много бързо. И това понякога е проблем. Изразходвам много енергия, когато искам да получа нещо и в момента, в който го имам, започвам да се оглеждам за ново, което да поискам. С хората, слава богу, не съм така. Имам си един твърд контингент около мен и не ми омръзва да съм с тях. Е, в различните периоди с различни хора. За да не си омръзваме.

 

А какво те отегчава?

Поради същата причина се отегчавам много бързо. Аз съм емоционален човек, имам нужда да ми се случват непрекъснато неща. И си ги създавам сама. И хубавите, и лошите емоции все аз си ги създавам. А да, сетих се. Отегчават ме мрънкачите. Няма нищо по–досадно от мрънкащ човек. Преди се опитвах да ги разбирам и да им помагам. Вече просто ги игнорирам и ги оставям да се оправят сами.

 

Има ли книга, която си препрочела повече от 2 пъти?

Повече от два пъти не. Но „Цар плъх“ прочетох два пъти един след друг. Голям фен съм на Труман Капоти. „Закуска в Тифани“ и сборникът му с разкази „Музика за хамелеони“ също съм чела два пъти. Има още много книги, които ще прочета пак, когато им дойде времето. Като попадна на хубава книга, и се радвам като малко дете. Последната еуфория, която изпитах с книга, беше с „Мидълсекс“. Истински празник за душата.

 

Коя актриса ще те изиграе във филма на живота ти?

Хелена Бонъм Картър, определено.

 

Харесваш ли се?

Уча се, уча се. Не е лесно това с харесването. Много време ми отне да осъзная, че когато го постигна и колелото ще започне да се завърта. Мисля, че съм на прав път.

 

ТОП 5 на Цветелина Цветкова

Номер 5

Историята, с която Цвети пробива в Пощенската кутия, или как един велосипед може да те затисне.

 

 

Номер 4

Разказът на Цвети по темата „Без страх“, с който ще разберете няколко неща наведнъж. Каква е било едно от работните ѝ места, от какво има фобия и че има сестра.

 

 

Номер 3

Най-култовият мръсен разказ на Цвети разказва за неволите на двама души, на които май не им е писано да правят секс.

 

 

Номер 2

Разказът „Подарък за рожден ден“, в който всяка една жена, която става на 33 може да види по нещо от себе си.

 

 

Номер 1

На първо място класираме един от най-емоционалните и искрени разкази, представяни в Пощенската кутия. Историята за баба Тацка най-точно показва защо Цвети успява да накара публиката да подсмърча и да се усмихва едновременно.

 

 

 

Какво можем да направим, за да компенсираме негативите за околната среда, които културните събития генерират.

прочети още

ОБЩИ УСЛОВИЯ НА ИГРА „Мръсни ирландски приказки 18+”

прочети още

Кампанията „Виж сега, моето момиче“ – мисията изпълнена

прочети още

Борислав Вълов, по-познат като Ei Bo, или Ei Bo, непознатият Борислав Вълов

прочети още

Искрено и комично в компанията на Самуил Петканов

прочети още

Събитие, финансирано от кампанията „Виж сега, моето момиче“

прочети още

Първият проект, подкрепен от кампанията "Виж сега, моето момиче" на „Пощенска кутия за приказки“, вече е факт!

прочети още

Очаквайте ни през януари във Варна, Шумен и Пловдив.

прочети още

Ден преди националната премиера в София град Варна е избран от Любен Дилов-син и екипа на „Пощенска кутия за приказки“ за предприемиерно представяне на изключително политически некоректния сборник „Български антинародни приказки“. 

прочети още

Проект, финансиран от каузата "Виж сега, моето момиче"

прочети още

Пощенска кутия за приказки и Коалиция HPV ви канят на едно специално издание - “Виж сега, моето момиче” на 07.10.2023 г.

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ раздаде първите стипендии, финансирани от проекта „Виж сега, моето момиче“

прочети още

„Летен кинобар Царево“ открива летния кино сезон на българското Черноморие с шест нови български заглавия!

прочети още

Премиерата на "Някъде по пътя" е на 29 май 2023 г.

прочети още

Столична община и Пощенска кутия за детски приказки ви канят на най-шарения празник, по повод празника на децата- 1 юни!

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ приема документи за финансиране на творчески проекти, свързани с култура и образование, в рамките на кампанията „Виж сега, моето момиче“

прочети още

Представяме ви втората част от „Съвременна българска митология“ на Самуил Петканов

прочети още

На гости ни е Ралица Найденова, автор на „Пощенска кутия за приказки“ и на „Коледните истории на Точица“ – третата книга от поредицата за Точица

прочети още

Представяме новата книга на Димитър Калбуров – „От другата страна“

прочети още

Програма „Развитие на човешките ресурси“ и Пощенска кутия за приказки организират литературен конкурс на тема #Първа работа.

прочети още

Представяме ви Галина Божидарова – новото попълнение сред авторите на „Пощенска кутия за приказки“.

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ и „Уницеф България“ представят авторите от конкурса „Отвъд усмивките. Как си всъщност?".

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ и „Уницеф България“ представят авторите от конкурса „Отвъд усмивките. Как си всъщност?“.

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ и „Уницеф България“ представят авторите от конкурса „Отвъд усмивките. Как си всъщност?".

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ и „Уницеф България“ представят авторите от конкурса „Отвъд усмивките. Как си всъщност?“.

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ и „Уницеф България“ представят авторите от конкурса „Отвъд усмивките. Как си всъщност?".

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ и „Уницеф България“ представят авторите от конкурса „Отвъд усмивките. Как си всъщност?".

прочети още

Страшни и смешни на Хелоуин с Пощенска кутия за приказки

прочети още

УНИЦЕФ България и „Пощенска кутия за приказки“ организират конкурс на тема „Отвъд усмивките: Как си всъщност?“.

прочети още

Гостува ни Цветелина Цветкова с новата си книга „Зелената жилетка“

прочети още

Вече можете да гледате събитията на „Пощенска кутия за приказки“ чрез платформата bgtime.tv.

прочети още

Цветелина Цекова отговаря на въпросите на „Пощенска кутия за приказки“

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ представя ВЛОГ!

прочети още

„ПОЩЕНСКА КУТИЯ ЗА ПРИКАЗКИ“ ЕООД изпълнява проект по Схема за подкрепа BG16RFOP002-2.095 „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“.

прочети още

Ваня Щерева не е издавала книга от 2011-та. Ако я питате защо, ще ви отговори, че е била щастливо влюбена.

прочети още

Всички хубави неща са три. Затова ви очакваме на 3, 4 и 5 август във Варна.

прочети още

Пощенска кутия за приказки тръгва на път

прочети още

Гледайте единствения по рода си кастинг за възстановка на корица на книга.

прочети още

26 февруари 2016 г. е паметна дата. Прочетете, за да разберете.

прочети още

За да не забравяме да обичаме.

прочети още

Приветстваме Ирра и Шайбата в Кутията и тръпнем в очакване на отговорите им.

прочети още

Юлиян и Рая на гости на Кутията. Ние ги питаме, а те отговарят.

прочети още

„1 кило риалити“ е третата издадена книга на автора Димитър Калбуров.

прочети още

Заедно можем да постигнем повече. Ние го правим така...

прочети още

Той няма нужда от представяне. Затова директно му даваме микрофона.

прочети още

Има хора, които е трудно да бъдат описани. Косьо Лунгов ни оставя без думи всеки път.

прочети още

Ники Станоев е най-забавният човек, когото познавате. А ние имаме късмета да чете част историите на Пощенска кутия за приказки.

прочети още

Пощенска кутия за приказки имаше лято, и то какво...

прочети още

Марто е приятел на Пощенска кутия за приказки и всички ние го познаваме отдавна. Ето какво има да разкаже той...

прочети още

Те са красиви, успели и пишат великолепно. Те са като ангелите на Чарли в Пощенска кутия за приказки.

прочети още

Всички обичат Кедъра, а ние го обичаме повече от всички. Затова ще ви разкажем за него.

прочети още

Да отговорим на въпроса кой е Светльо Желев е и лесно, и много трудно. Това, което със сигурност го определя, е отношението му към езика и книгите.

прочети още

Тя е ужасно талантлива и с един замах може да те разсмее. Тя е Йоана Мирчева.

прочети още

Георги Блажев е толкова готин, че дори не е разбрал кога е станал култов

прочети още

Представяме ви дивата на Пощенска кутия за приказки - Мила Михова

прочети още

Най-после му дойде времето да тръгнем на лятна обиколка

прочети още

Ще ви разкажем за един вълшебник на словото, автор и приятел на Пощенска кутия за прикази.

прочети още

Пощенска кутия за приказки представя най-новия си проект – детската интерактивна книжка „Приключенията на принцеса Точица“

прочети още

Кой стои зад едни от най-забавните текстове в Пощенска кутия за приказки, ще разберете от следващите редове.

прочети още

Пощенска кутия за приказки се вдъхнови от кампанията на CANON "Търси оригинала" и създаде събитие на тема "Говори ми на balgarski"

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ представя Концерт, книга и CD с неиздавани произведения на Васил Пармаков

прочети още

Кой е Никола Крумов, отново няма да стане ясно. Или поне не в буквалния смисъл, но пък е възможно да научите някои любопитни факти за скромната му особа.

прочети още

Със сигурност има неща, които не знаете за кутията. Може би в този текст ще намерите някои отговори.

прочети още

Представяме ви един от култовите автори в Пощенска кутия за приказки – титанът на римите, колосът на абсурда – Васил Русев – Чайката

прочети още

На връх Гергьовден не убихме нито една ламя, но уважихме всички Жоровци с култовата тема ГОШО.

прочети още

Скъпи приятели, от днес Пощенска кутия за приказки започва една чисто нова рубрика. Всяка седмица ще ви представяме топ 5 от най-доброто на Пощенската кутия.

прочети още

Пощенска кутия за приказки има удоволствието да ви представи Димитър Калбуров – най-желаният ерген в София и не само...

прочети още

Пощенска кутия за приказки задава въпроси на човека зад картинките – дизайнера на Кутията – Ралица Найденова. А тя отговаря сладкодумно, без да премълчава.

прочети още

Може би сте се питали кой стои зад всички тези изпълнени с настроение снимки на Пощенска кутия за прикази. С удоволствие ще ви разкажем за него.

прочети още

Обещахме всеки месец да подпомагаме българската култура и образование и да ви държим в течение за малките си добри дела. Ето какво успяхме да направим за кабинета по рисуване в СУ „Стефан Караджа"- град Каварна...

прочети още

Скъпи приятели, за първи път събитието със знак 18+ има тема. И тя е "Голямата лъжа", провокирана от 1 април - Деня на шегата.

прочети още

Инициативата е благотворителна и цели популяризирането на платформата www.probudise.bg в помощ на хората с автоимунни заболявания. С участието на Тони, Стефания Колева, Теодора Духовникова, Ники Станоев и др.

прочети още

"Женски работи" не е просто поредната тема от Пощенска кутия за приказки. Това е и заглавието на новия ни сборник с разкази, съставен от историите на 8 от любимите ни автори жени от Кутията.

прочети още

Мтел и Пощенска кутия за приказки представят "Интернет любов" В седмицата на влюбените.

прочети още

Пощенска кутия за приказки представя МРЪСНИ ПРИКАЗКИ С участието на Стоян Радев, Александър Сано, Виктория Терзийска, Димитър Калбуров, Мила Михова, Ники Станоев, Ясен Kозев, Гери Tурийска и Людмила Сланева. Четенето е със знак 18+ Варна, club Opium 20:00ч.

прочети още

Пощенска кутия за приказки представя едно свое специално издание, в партньорство с Народен театър "Иван Вазов".

прочети още

Скъпи приятели, през тази година Пощенска кутия за приказки ще отделя по 1000 лв. на месец за подпомагане на културни и образователни проекти.

прочети още

„Помниш ли?“ е заглавието на втората книга на автора Димитър Калбуров.

прочети още

С радост обявяваме началото на зимното ни мръсно турне. Първият град, който Пощенска кутия за мръсни приказки ще посети е Пловдив! На 15 декември от 20ч. ви очакваме в Spirit club!

прочети още

Първата кола може и да е хващала ръжда, но любовта към нея е за цял живот. Пощенска Кутия за Приказки и Volkswagen ви канят да споделите историите и незабравимите имена на верните първи коли, които вече може да не са сред нас, но никога няма да забравим.

прочети още

На 21 ноември – Световния ден за борба с болестта на 65 рози, Асоциация „Муковисцидоза“ – България и Гери Турийска, създател на „Пощенска кутия за приказки“, организират благотворително събитие „Приказки за 65 рози“. Участие в него ще вземата Весела Бонева, Светлин Къслев, трио „Хипнотик“, Дичо, Евгени Иванов и Мариана Векилска.

прочети още

Нашите приятели от Theatres Night - Нощ на театрите отново ни поканиха да направим специално четене! Този път, решихме да се включим с Мръсни приказки.

прочети още

От днес "Писмата на леля Евдокия" можете да намерите във всички големи вериги книжарници, на касата.

прочети още

Чудни картинки и случки в нова книжка за деца от "Пощенска кутия за приказки"

прочети още

Гери Турийска написа своята приказка, посветена на грижата и приятелството.

прочети още