Кой е Георги Блажев

Кой е Георги Блажев


Той е толкова свестен, че дори не е разбрал кога е станал култов. А той е. Георги Блажев пише толкова забавно, че на хората, които го четат, им е нужна почивка, за да могат да си поемат въздух от смях. След дълго преследване успяхме да стигнем до него и си поговорихме надълго и нашироко. Разбрахме, че няколко са основните неща, които определят неговото битие. Ягоди, Ювентус и това да бъде скромен. Освен че пише велики истории за Пощенската кутия за приказки, Блажев е редактор на едни от най-успешните риалити формати в България. Писал е и за Playboy и Maxim, а когато бил на 14 години берял тикви за 8 лева на ден. За нас беше истинско удоволствие да поговорим с него. Сега искаме и вие да го изпитате.


Какво правиш, Георги Блажев, ходи ли ти се на море вече?
О, да. Искам на Градина, искам Мохито с ягоди, книга, която се чете на един дъх, тарама, диня без семки, студена бира, топли картофки, да намеря мидичка във формата на Ангела Меркел, да нахраня чайка с баничка, да танцувам така, че приятелите ми да се срамуват от мен, и да открия как да си гълтам корема, без това да придава измъчен вид на лицето ми. Искам.

 


Ако се беше родил животно, какво щеше да е то?
Да си крава в Индия изглежда много приятно. Всички те боготворят, сресват те, носят ти свежи ягоди, обличат те в кашмир, правят ти място в автобуса да седнеш. Единственото, което се иска от теб, е да гледаш тъпо, a кравите са страшно добри в това.

 


Ако напишеш роман, за какво ще се разказва в него?
За един мъж, който се прибрал от работа, хвърлил си сакото на дивана, качил си краката на масата, погледнал към жена си и тя му казала с усмивка: „Абе, Ювентус що не вземат Лука Модрич? Вярно, Пянич ще седне на пейката, но така Игуаин ще получава по-добри извеждащи подавания“. Не съм особено силен във фентъзи жанра, но историята има потенциал.

 


Кога разбра, че можеш да пишеш?
Майка ми, която е детска учителка, много често ме взимаше по лагери с нея. Веднъж, бил съм на 5-6, не повече, имаше организирана културна програма и по-големите ученици от мен рецитираха стихотворения, пееха песни и т.н. Аз също исках да се изявя и тъй като съм с връзки, ме пуснаха. Качвам се аз на сцената и изглеждам като сън на Владо Кузов – малък, спретнат, сладък, с един гейски гащеризон – абе, чук. Всички очакват от устата ми да излезе нещо от сорта на „Родна реч омайна, сладка“, но аз поглеждам учителя по физическо, когото мразех, и се провиквам: „Ей, началник... мамито ти да еба!“ Естествено, после майка ми много ме би, но хората се спукаха от смях.

 

 


На външен вид го играеш добро и свестно момче, как стоят нещата в действителност?
На този въпрос трябва да ти отговори някой напълно безпристрастен. Например, баба ми. Напоследък обаче ми прави впечатление колко много са момичетата, които продават грубите си, невъзпитани и откровено прости приятели за „лоши момчета“. „Тоя, моят, малко забрави за рождения ми ден. Лоши момчета, нали ги знаеш.“ Или „Виж, не го защитавам, просто казвам, че 30 зъба са ми напълно достатъчни.“ Лошо момче е Джеймс Дийн в „Бунтовник без кауза“. Иван с Калибрата е най-обикновен гъз, сори.


Как си ги измисляш историите? Те си идват или ти ги гониш?
Най-често отварям Фейсбук и разглеждам какво прави местната силиконова фауна. Някои ще кажат, че в повечето си разкази стрелям по прекалено лесни мишени – плеймейтки, държанки, Фолкенщайни – и са прави. Но ако има нещо, което ме вади от обувките, това са хора без никакъв талант, които си казват: „Ами за какво ми е да знам кога е десантът в Нормандия, като и без да знам, пак ям стриди?“ Окей, яж си стридите, но после ще дойде друга с по-яки цици от твоите, защото докато ѝ ги е слагал, д-р Енчев е бил на кеф, внимавал е повече. И тогава какво правим? Сексапилът привлича мъжа, но интелектът и характерът са това, което го задържа. Ти обаче няма как да имаш индивидуалност, след като слизаш от същата поточна линия, на която се клатушкат още хиляди порцеланови котенца. Досущ като теб.


Какво е твоето отношение към намаляването на популацията на пчелите в големите градове? И как според теб да се разреши този проблем?
Винаги съм мечтал някой да ми зададе този въпрос. Според мен пчелите реално са много дребни създания и просто се крият. В един тристаен апартамент в Красно село да речем, могат да се съберат, знам ли, 10-15 милиарда пчели. Не казвам, че пчелите са точно в този апартамент, но не казвам и че не са. Дали някой си е направил труда да провери? Съмнявам се.

 

 

 


Вярваш ли в любовта от пръв поглед? И как една жена може да спечели сърцето ти?
Вярвам в привличането от пръв поглед. Любов е твърде силна дума. Но ако една жена не ти е станала интересна след първото уиски, е малко вероятно това да се случи по-нататък. Харесвам умни, максимално рационални жени, които, по възможност, си купуват два на всеки четири чифта джинси, които мерят.


Броколи или шкембе чорба?
Категорично шкембе чорба. Господ трябва да е създал броколите на четвъртия ден, защото, доколкото помня, на третия е направил сушата, тревата и дърветата. Това са адски много усилия, логистика и нерви. Просто е бил изморен и си е рекъл: „Преебах ги тия броколи, ама кот‘ – такоа“.


Левски или ЦСКА?
Ювентус. Този отбор ми е болна страст от дете и причината съседите ми да ме мразят. Когато гледам важен мач, съм шумен долу-горе колкото гаражна гръндж банда от Айтос. Това е краста, от която никога няма да се отърва.


Харесваш ли се?
Умерено. А и съм забелязал, че когато си повярвам, кажа си: „Абе, аз май съм по-забавен от Калбуров“, не пиша смешно. Най-добрите шеги ми хрумват, когато съм тъжен и сам. Изчиствам се от всякаква суета, припомням си най-важното, а именно, че всички ще умрем, и нащраквам първата глупост, която ми хрумне.

 

ТОП 5 на Георги Блажев

На 5-о място Георги чете Георги. Великият Георги Мамалев чете Mълчанието на агнетата” на култовия Георги Блажев. За агнетата, циците, Биг брадър и още нещо...

 


 

 

На 4-то място Бойко Кръстанов чете по темата Голямата лъжа” разказа На дядо”. Удар под кръста за всички любителки на котки нанася тук Блажев безпощадно. Но ние му прощаваме.

 


 

 

Бронзовото отличие отива при Всички мои жени”, прочетен от Орлин Павлов с чувство. В този разказ лирическият герои ни разхожда в миналото си и ни разказва за невероятните жени в своя живот. Имаше възгласи Само Левски!” и припаднали от смях хора.

 

 

 

На второ място се нарежда доста атрактивният прочит на Ники Станоев на разказа на Георги, който е без заглавие, но за сметка на това се върти около трите най-важни думи в българския език – Има ли субтитри?“.

 

 

На първо място победителят, най-добрият и наистина не-ве-ро-ятният разказ за Дженифър. И репликата, която ще остане в историята завинаги Дженифър сбръчка носле и мрачно разтърка ташаците си”.

 

 

Enjoy!

 

Какво можем да направим, за да компенсираме негативите за околната среда, които културните събития генерират.

прочети още

ОБЩИ УСЛОВИЯ НА ИГРА „Мръсни ирландски приказки 18+”

прочети още

Кампанията „Виж сега, моето момиче“ – мисията изпълнена

прочети още

Борислав Вълов, по-познат като Ei Bo, или Ei Bo, непознатият Борислав Вълов

прочети още

Искрено и комично в компанията на Самуил Петканов

прочети още

Събитие, финансирано от кампанията „Виж сега, моето момиче“

прочети още

Първият проект, подкрепен от кампанията "Виж сега, моето момиче" на „Пощенска кутия за приказки“, вече е факт!

прочети още

Очаквайте ни през януари във Варна, Шумен и Пловдив.

прочети още

Ден преди националната премиера в София град Варна е избран от Любен Дилов-син и екипа на „Пощенска кутия за приказки“ за предприемиерно представяне на изключително политически некоректния сборник „Български антинародни приказки“. 

прочети още

Проект, финансиран от каузата "Виж сега, моето момиче"

прочети още

Пощенска кутия за приказки и Коалиция HPV ви канят на едно специално издание - “Виж сега, моето момиче” на 07.10.2023 г.

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ раздаде първите стипендии, финансирани от проекта „Виж сега, моето момиче“

прочети още

„Летен кинобар Царево“ открива летния кино сезон на българското Черноморие с шест нови български заглавия!

прочети още

Премиерата на "Някъде по пътя" е на 29 май 2023 г.

прочети още

Столична община и Пощенска кутия за детски приказки ви канят на най-шарения празник, по повод празника на децата- 1 юни!

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ приема документи за финансиране на творчески проекти, свързани с култура и образование, в рамките на кампанията „Виж сега, моето момиче“

прочети още

Представяме ви втората част от „Съвременна българска митология“ на Самуил Петканов

прочети още

На гости ни е Ралица Найденова, автор на „Пощенска кутия за приказки“ и на „Коледните истории на Точица“ – третата книга от поредицата за Точица

прочети още

Представяме новата книга на Димитър Калбуров – „От другата страна“

прочети още

Програма „Развитие на човешките ресурси“ и Пощенска кутия за приказки организират литературен конкурс на тема #Първа работа.

прочети още

Представяме ви Галина Божидарова – новото попълнение сред авторите на „Пощенска кутия за приказки“.

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ и „Уницеф България“ представят авторите от конкурса „Отвъд усмивките. Как си всъщност?".

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ и „Уницеф България“ представят авторите от конкурса „Отвъд усмивките. Как си всъщност?“.

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ и „Уницеф България“ представят авторите от конкурса „Отвъд усмивките. Как си всъщност?".

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ и „Уницеф България“ представят авторите от конкурса „Отвъд усмивките. Как си всъщност?“.

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ и „Уницеф България“ представят авторите от конкурса „Отвъд усмивките. Как си всъщност?".

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ и „Уницеф България“ представят авторите от конкурса „Отвъд усмивките. Как си всъщност?".

прочети още

Страшни и смешни на Хелоуин с Пощенска кутия за приказки

прочети още

УНИЦЕФ България и „Пощенска кутия за приказки“ организират конкурс на тема „Отвъд усмивките: Как си всъщност?“.

прочети още

Гостува ни Цветелина Цветкова с новата си книга „Зелената жилетка“

прочети още

Вече можете да гледате събитията на „Пощенска кутия за приказки“ чрез платформата bgtime.tv.

прочети още

Цветелина Цекова отговаря на въпросите на „Пощенска кутия за приказки“

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ представя ВЛОГ!

прочети още

„ПОЩЕНСКА КУТИЯ ЗА ПРИКАЗКИ“ ЕООД изпълнява проект по Схема за подкрепа BG16RFOP002-2.095 „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“.

прочети още

Ваня Щерева не е издавала книга от 2011-та. Ако я питате защо, ще ви отговори, че е била щастливо влюбена.

прочети още

Всички хубави неща са три. Затова ви очакваме на 3, 4 и 5 август във Варна.

прочети още

Пощенска кутия за приказки тръгва на път

прочети още

Гледайте единствения по рода си кастинг за възстановка на корица на книга.

прочети още

26 февруари 2016 г. е паметна дата. Прочетете, за да разберете.

прочети още

За да не забравяме да обичаме.

прочети още

Приветстваме Ирра и Шайбата в Кутията и тръпнем в очакване на отговорите им.

прочети още

Юлиян и Рая на гости на Кутията. Ние ги питаме, а те отговарят.

прочети още

„1 кило риалити“ е третата издадена книга на автора Димитър Калбуров.

прочети още

Заедно можем да постигнем повече. Ние го правим така...

прочети още

Той няма нужда от представяне. Затова директно му даваме микрофона.

прочети още

Има хора, които е трудно да бъдат описани. Косьо Лунгов ни оставя без думи всеки път.

прочети още

Ники Станоев е най-забавният човек, когото познавате. А ние имаме късмета да чете част историите на Пощенска кутия за приказки.

прочети още

Пощенска кутия за приказки имаше лято, и то какво...

прочети още

Марто е приятел на Пощенска кутия за приказки и всички ние го познаваме отдавна. Ето какво има да разкаже той...

прочети още

Те са красиви, успели и пишат великолепно. Те са като ангелите на Чарли в Пощенска кутия за приказки.

прочети още

Всички обичат Кедъра, а ние го обичаме повече от всички. Затова ще ви разкажем за него.

прочети още

Смехът ѝ се чува отдалеч и като вълшебна примка те тегли към нея, така че винаги да можеш да я намериш.

прочети още

Да отговорим на въпроса кой е Светльо Желев е и лесно, и много трудно. Това, което със сигурност го определя, е отношението му към езика и книгите.

прочети още

Тя е ужасно талантлива и с един замах може да те разсмее. Тя е Йоана Мирчева.

прочети още

Представяме ви дивата на Пощенска кутия за приказки - Мила Михова

прочети още

Най-после му дойде времето да тръгнем на лятна обиколка

прочети още

Ще ви разкажем за един вълшебник на словото, автор и приятел на Пощенска кутия за прикази.

прочети още

Пощенска кутия за приказки представя най-новия си проект – детската интерактивна книжка „Приключенията на принцеса Точица“

прочети още

Кой стои зад едни от най-забавните текстове в Пощенска кутия за приказки, ще разберете от следващите редове.

прочети още

Пощенска кутия за приказки се вдъхнови от кампанията на CANON "Търси оригинала" и създаде събитие на тема "Говори ми на balgarski"

прочети още

„Пощенска кутия за приказки“ представя Концерт, книга и CD с неиздавани произведения на Васил Пармаков

прочети още

Кой е Никола Крумов, отново няма да стане ясно. Или поне не в буквалния смисъл, но пък е възможно да научите някои любопитни факти за скромната му особа.

прочети още

Със сигурност има неща, които не знаете за кутията. Може би в този текст ще намерите някои отговори.

прочети още

Представяме ви един от култовите автори в Пощенска кутия за приказки – титанът на римите, колосът на абсурда – Васил Русев – Чайката

прочети още

На връх Гергьовден не убихме нито една ламя, но уважихме всички Жоровци с култовата тема ГОШО.

прочети още

Скъпи приятели, от днес Пощенска кутия за приказки започва една чисто нова рубрика. Всяка седмица ще ви представяме топ 5 от най-доброто на Пощенската кутия.

прочети още

Пощенска кутия за приказки има удоволствието да ви представи Димитър Калбуров – най-желаният ерген в София и не само...

прочети още

Пощенска кутия за приказки задава въпроси на човека зад картинките – дизайнера на Кутията – Ралица Найденова. А тя отговаря сладкодумно, без да премълчава.

прочети още

Може би сте се питали кой стои зад всички тези изпълнени с настроение снимки на Пощенска кутия за прикази. С удоволствие ще ви разкажем за него.

прочети още

Обещахме всеки месец да подпомагаме българската култура и образование и да ви държим в течение за малките си добри дела. Ето какво успяхме да направим за кабинета по рисуване в СУ „Стефан Караджа"- град Каварна...

прочети още

Скъпи приятели, за първи път събитието със знак 18+ има тема. И тя е "Голямата лъжа", провокирана от 1 април - Деня на шегата.

прочети още

Инициативата е благотворителна и цели популяризирането на платформата www.probudise.bg в помощ на хората с автоимунни заболявания. С участието на Тони, Стефания Колева, Теодора Духовникова, Ники Станоев и др.

прочети още

"Женски работи" не е просто поредната тема от Пощенска кутия за приказки. Това е и заглавието на новия ни сборник с разкази, съставен от историите на 8 от любимите ни автори жени от Кутията.

прочети още

Мтел и Пощенска кутия за приказки представят "Интернет любов" В седмицата на влюбените.

прочети още

Пощенска кутия за приказки представя МРЪСНИ ПРИКАЗКИ С участието на Стоян Радев, Александър Сано, Виктория Терзийска, Димитър Калбуров, Мила Михова, Ники Станоев, Ясен Kозев, Гери Tурийска и Людмила Сланева. Четенето е със знак 18+ Варна, club Opium 20:00ч.

прочети още

Пощенска кутия за приказки представя едно свое специално издание, в партньорство с Народен театър "Иван Вазов".

прочети още

Скъпи приятели, през тази година Пощенска кутия за приказки ще отделя по 1000 лв. на месец за подпомагане на културни и образователни проекти.

прочети още

„Помниш ли?“ е заглавието на втората книга на автора Димитър Калбуров.

прочети още

С радост обявяваме началото на зимното ни мръсно турне. Първият град, който Пощенска кутия за мръсни приказки ще посети е Пловдив! На 15 декември от 20ч. ви очакваме в Spirit club!

прочети още

Първата кола може и да е хващала ръжда, но любовта към нея е за цял живот. Пощенска Кутия за Приказки и Volkswagen ви канят да споделите историите и незабравимите имена на верните първи коли, които вече може да не са сред нас, но никога няма да забравим.

прочети още

На 21 ноември – Световния ден за борба с болестта на 65 рози, Асоциация „Муковисцидоза“ – България и Гери Турийска, създател на „Пощенска кутия за приказки“, организират благотворително събитие „Приказки за 65 рози“. Участие в него ще вземата Весела Бонева, Светлин Къслев, трио „Хипнотик“, Дичо, Евгени Иванов и Мариана Векилска.

прочети още

Нашите приятели от Theatres Night - Нощ на театрите отново ни поканиха да направим специално четене! Този път, решихме да се включим с Мръсни приказки.

прочети още

От днес "Писмата на леля Евдокия" можете да намерите във всички големи вериги книжарници, на касата.

прочети още

Чудни картинки и случки в нова книжка за деца от "Пощенска кутия за приказки"

прочети още

Гери Турийска написа своята приказка, посветена на грижата и приятелството.

прочети още